2009/11/20

ny jackkappa snart redo för julmarkmarknad


 Ni ser att jag fortfarande letar efter den perfekta mallen till bloggen och eftersom det är poänglöst att eftersträva perfektion så ändrar jag lite på bloggen då och då bara för förändringens skull. Alltid nyttigt! All min kontaktinfo, kategorier och alla andra sidelement finns nu längre på sidan.

Andra jackan/kappan som ska med på Good Jul marknaden 12-13dec är nästan färdigsydd. Jag ska till lilla sybutiken här nära vårt hus och köpa såna små tryckknappar som man syr på som jag ska fästa i kragen men dölja från både inner- och yttertyg.

Tyget är ett riktigt använt 70tals tyg som även det en gåva från min vän och konstnären L.B. På 70talet gjorde hon en del textiltryck och gett mig en hel hög med tyger, bl.a. detta. Knapparna är från second hand affären som lagt ner, de är naturvita och  har en ganska så "tvättad/sandpapprad" yta, alltså inte så släta. Jag har fodrat den med randig fleece i fräscha toner av blått, grönt och vitt.

Mönstret är återigen mitt eget som är ungefär likadant på alla jackor, men jag leker lite med det och ändrar kragar/växlar med huva/ingen krage, ja, lite som jag känner för den dagen. Och eftersom förra kappan inte fick en krage så blev det en fin rund omlottkrage på denna. Och ni ska se jacka nr 3... den blev riktigt fin.
Trevlig helg gott folk

Kärlek

8 kommentarer:

 1. For en lekker jakke! Så fin.

  Og gøy med litt ny bloggmal:)

  God helg til deg.

  SvaraRadera
 2. vill du ha flera mera, jag har hemma och använder aldrig de, kan du använda dem, så jag glad. snygg jacka!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin! Gillar verkligen kragen och de stora knapparna. Väldans snygg overall nedan också.

  SvaraRadera
 4. Vilken snygg!!! Du är grym på jackor! Jag äälskar tyget och knapparna och mönstret så klart. Ser ut som min röda med rosett på ryggen som jag fick av Miriam förra julen. Minns du?

  SvaraRadera
 5. Vilken fin jacka, modellen är superfin - gillar kragen!!!!!!!

  SvaraRadera
 6. Åh vilken fin jacka!! Mönstret och de små knapparna är helt perfekta tillsammans. För att inte tala om tyget, verkligen jätte fin.

  SvaraRadera

Populära inlägg