2010/12/31

Året var 2010

År 2010 har varit ett rät så omtumlande år för mig personligen och för bolaget Kalunji Design. Det har gått mycket upp och ner i både försäljning, produktion, tid och energi, men nu ska jag försöka sammanfatta de största händelserna.

•    Det började rätt bra med inte en utan TVÅ stycken awards från diverse bloggare, b.la. Den otroligt vänlige norska jäntan bakom Miss Iris och Aleisa bakom MBM. Dessa awardsen gjorde min dag och jag tackar ödmjukast för alla uppmuntrande ord. Jag blev så glad för utmärkelserna så att de t.o.m fick en egen sida på bloggen.•    Under Februari månad fick jag och två vänner ett infall som ledde oss till Teneriffa och en tredje som bor där. Utan män och barn blev denna resa och semester bland de viktigaste och motivationsdrivande under hela året.

•    Sen hände det som jag aldrig hade kunnat drömma om skulle hända mig. Jag vann en tävling!!! Och inte vilken tävling som helst, utan Drivhuset Malmös affärstävling och min födelsedag kunde firas ännu större än tänkt i hufvudstaden tillsammans med systrar och vänner. Efter en svettig presentation på 3min! om min affärsidé och de längsta 10 minuterna av mitt liv av utfrågningar om resultatrapporter, produktion och marknadsföring… så vann jag! Så från 1/5 och 6mån framåt hade jag ett kontor i centrala Malmö som ingick i stipendiet som vanns tillsammans med en massa andra schyssta grejer. Jag tackar och bockar inför juryn som trodde på denna förvirrade nyföretagaren. Ja, firman Kalunji Design registrerades i samma period!

•    Två nya och spännande samarbeten inleddes också med Malmö butiken UNI (numer Deerdot) och nätbutiken Bringster.se.  UNI kom sen att byta inriktning där Kalunji Design inte passade in men jag hoppas på ett långt samarbete med Bringster.se i framtiden.


•    Ett annat spännande samarbete inleddes med Oslo bolaget Nabunya Promotions där Kalunji Design tecknade sitt allra första sponsoravtal och skänkte 100st näsduksfodral/mobilfodral till en eko/vintage modevisning (Ordinary Fabulous- Oslo Fashion Show ) som gick av stapeln sista juni. Eventet blev mycket lyckat och gästerna som fick goodie bags med bl.a. Kalunji Design fodral verkade mycket nöjda. Kalunji Design fick nya kunder och 100 unika besökare på bloggen dagen efter modevisningen!

•    Augusti var den mest händelserika månaden för mig personligen men även för Kalunji Design. Det började med att jag blev vald som månadens företagare av Drivhuset. Och sen… sen blev jag antagen till Malmö Tillskärarakademien där jag kommer att spendera ett helt år åt att lära mig Moesgaards system i mönsterkonstruktion, teckning och detaljsömnad för att kunna leverera kvalitetsplagg till alla mina kunder, stora som små. Och inte nog med det! Jag blev bestulen på mitt bagage på väg till London där alla mina företagskontakter, teckningar på kommande kollektioner, teckningar och mönster på den kollektionen som skulle varit höst/vinter damkollektionen. Puh, ilska, tårar och annan frustration regerade under lååång tid efter denna händelse som jag saktar håller på att ta mig ur. Men… månaden avslutades bra när Kalunji Design fick en inbjudan till Copenhagen Fashion Week!

•    Sen kom hösten… Oj oj oj. Och ensamhushåll! Min dotters far åkte till Tanzania för studier och kvar blev jag med barn, dagis, skola och firma. Det var en fantastisk, omtumlande, utmattande, glädjefull och lärorik period där jag fick lära känna och komma närmare inte bara min dotter utan även mig själv.  Medan allt detta pågick blev jag tillfrågad att ingå i en kampanj som Drivhuset Malmö gjorde och mitt första jobb som affischflicka gjordes. Det var en rolig plåtning som resulterade i snygga bilder som jag sedan fått höra har funnits i hela stan och överallt på Malmö Högskola och Malmö C bl.a. Under hösten har man även kunnat se kampanjaffischen på Malmö högskolas hemsida.

•    Hösten kom även överraskande nog att innebära en massa nya idéer och kreativt utvecklande för min del. Jag började experimentera med olika trycktekniker och började med textiltryck. Ett första prov kan ses här och tror fler kommer. Jag har gjort en massa tryck gjorda men ännu ej fotade, men mer om det under 2011 och fler egen tillverkade tyger kommer. Vissa av dessa tryck kommer även att bli tavlor.


• Tillskäraakademien har verkligen tagit upp all min tid och krafter vilket har resulterat i väldigt få inlägg här på bloggen. Vi har hunnit med över en pärm med mönsterkonstruktioner på allt från toppar med djupa ryggar till kappor. Nästa termin kommer vi bl.a. göra herrkonstruktioner (skjorta och byxor) samt dambyxor. Vi kommer även att hinna klämma in 2st ritade kollektioner (en jeans och en h/v eller v/s), ett grupparbete med x antal uppsättningar som ska sys upp utifrån ett tema samt vårt examensarbete som blir en hel kollektion med ca 5 uppsättningar som ska visas upp i en modevisning för allmänheten här i Malmö (allt detta händer samtidigt som våra ordinarie lektioner fortgår). Skolans modevisningar brukar uppmärksammas ganska bra av diverse media så vi får hoppas att Kalunji Design blir 2011 års snackis!  Strax innan jul presenterade vi våra underkläders/baddräktskollektioner också, men då bara ritade. Jag ritade en badkläderskollektion som blev… ja… färdig. Ingen Picasso direkt, men om det finns intresse av att se den så kan jag visa upp den här på bloggen (under en mycket begränsad tid, dock:-)).


•    2010 avslutas med en barnkollektion som jag kallar ”Memories”. Den sammanfattar några tidigare idéer och ge en glimt på det som komma skall i företaget. Det är en kollektion som jag är mycket nöjd med. Den innehåller få plagg men klär ändå barnen från topp till tå. I den finns även lite stickat/virkat från en ny producent som jag hoppas kunna fortsätta samarbeta med även under 2011. Jag har under tidigare år presenterat det plagg som jag varit mest nöjd med och i år blir det faktiskt två stycken plagg, båda från Memories kollektionen. Dessa plagg med sina fantastiska passformer, tyger och skärningar representerar det jag vill fortsätta skapa för min barnkläderslinje som numer heter:

Mina damkläder och accessoarer kommer numera att gå under namnet:

Ni kommer även att få se fler förändringar under 2011, förutom den nya grafiska profilen ska det även bloggas oftare! En stor del av tiden kommer att ägnas åt att hitta återförsäljare och det kommer även att komma en v/s damkollektion i samband med att mitt år på Tillskäraakademien avslutas sommaren 2011. Men till dess så vill jag passa på att avsluta detta år (och inlägg för er som orkat läsa hela) med att tacka alla mina kunder (nya som gamla), mina medbloggare för all uppmuntran och energi jag får av er, Kalunji Designs Facebook fans och välkomnar alla nya bekantskaper i det nya året. Det kan ju bara gå uppåt efter det här. Eller hur?
Gott nytt år allihopa!

Bilden är lånad härifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg