2009/07/05

Afrikas barn förtjänar bättre...

Vi har ju som ni säkert vet nu varit i Tanzania och Uganda under ca 4mån. Och eftersom vår då 1 åriga dotter var med så hade vi fortfarande behov av blöjor. Vi kunde trycka ner 4 pkt blöjor i vår packning och tänkte att vi köper mer där nere. När de 4 paketen tog slut började vi kolla runt lite vad det fanns att välja på. Pampers, pampers och mer pampers.
Dom är helt dominerande på den marknaden. Paketen man köper hemma är det ca 42-68 blöjor i i den storleken so vår dotter använder. I Östafrika var det ca 10-15 blöjor i varje paket och kostar 150-300kr per paket. Vi köpte först ett paket i nöd och i väntan på att Kalunjis farmor och farfar skulle på besök och fylla på vårt blöj och välling förråd.

Anledningen till att jag gör detta inlägg är att Pampers blöjor i Tanzania och Uganda var av rent ut sagt skit kvalité. Medan blöjorna man köper i Sverige/väst är av bästa kvalité, mjuka, sköna, ska följa barnets rörelser och vara helt parfymfria är blöjorna i Östafrika tvärtom. De känns helt plastiga, håller inte så tätt och stinker av ngn sorts parfym.

Min dotter som tål ALLT och har inga allergier fick stora utslag av dessa blöjor och trivdes mycket bättre i tygblöjor än i dessa Pampers. Så vad gör man... ju, man sparar en blöja, förpackningen den är köpt i + kvittot och skickar iväg ett argt mail till detta jätte företag som tycker (precis som andra företag) att Afrikas barn inte förtjänar bättre än dåliga kvalitetsprodukter. Jag kräver ett svar från dom annars går jag vidare med detta. Om de tror att de kan komma undan för att afrikaner ska vara "tacksamma" för minsta lilla brödsmula vi får kastade till oss så har dom mött på fel afrikan. Det är rasistiskt, bedrägligt och FEL.

11 kommentarer:

 1. Blir ledsen och arg att läsa vad du berättar om och vill bestyrka dig att det är viktigt och rätt vad du gör och tänker göra! Berätta gärna om vad som händer vidare.
  Det är sa lätt för oss i väst att bara stänga ögonen och man blir ju arg pa sig själv för att man gör det allt för ofta. Tänk bara vad vi kunde ändra om INGEN av oss stänger ögonen. Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med dig! Så galet och fel resonemang. Alla barn förtjänar samma komfort, allt annat är racism. Även om jag själv tycker att tygblöjor är höjden av lyx! ;-)

  SvaraRadera
 3. Men gud så fräkt !!! Om man nu tillverkar en produkt så ska den hålla samma kvalite oavsätt vilket land den säljs i.Sen att ta hutlöst betalt före en sämre kvalite i mindre förpakning i länder sär människor har mindre pengar är ju rent ut sagt för jävligt!!!
  Du gör helt rätt i att ställa dem till svars, uppdatera gärna om vilken respons du får av dem.

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat! Det är galet att det är så!!

  SvaraRadera
 5. Oj, vad trist att Pampers...som man ändå trodde var ett seriöst företag, säljer sånt skräp i Afrika. Snacka om att utnyttja de som har det sämre ställt.

  SvaraRadera
 6. Usch och fy! Jag ställer mig helt bakom ditt resonemang. De borde verkligen skämmas! Det finns så många orättvisor, och särskilt mot afrikaner, och det gör mig riktigt illamående. Fy 17!

  SvaraRadera
 7. Jag håller till fullo med dig! Underrätta oss hur det hela fortlöper. Och behöver du hjälp ställer jag upp!

  SvaraRadera
 8. Jeg er helt enig med deg!! Dette er en sak du burde gå videre med om ikke du får et svar fra dem rimelig kjapt!! Jeg skriver et par ord om det på min blogg og lenker til deg om det er okey.Dette er noe alle blogg-mammaer rundt omkring burde få kunnskap om!!!

  SvaraRadera
 9. Så flott at du tar opp dette, likeverd for alle mennesker er det minste man burde kunne forvente i dagens samfunn. Linker også til ditt innlegg i min blogg og ser frem til å høre hva Pampers har å si for seg selv.

  Mvh Sjeler&Juveler

  SvaraRadera
 10. Blir skitirriterad när jag läser vad du skrivit! Bra jobbat, hoppas att du får något svar på det du har skrivit och att det kanske är ett steg till förändring hos pampers!
  Det skulle varit "kul" att testa en blöja från afrika med våra mått och sett vad den hade fått för betyg. Går skalan ner i minus?!

  SvaraRadera

Populära inlägg