2009/12/31

2009

Året 2009 får denna gång summeras med en klassisk årets-lista lista.


Årets resa: Afrika! Jag och min lilla familj spenderade de första 5 månaderna i Tanzania och Uganda och slapp vintern! Så Gött! Resan son vi hade vart nervösa för och dessutom att ha med en 1 åring...


 Mycket gick absolut INTE som planerat, men annat gick klart över förväntan. Utan tvekan det bästa jag gjort i år och definitivt det roligaste.
 
Årets mest uppskattade sömnadrelaterad grej: Kalunjis höstjacka som till och med hon älskade. Hon hann ddock inte använda den mycket förrän det blev för kallt men den kommer att användas flitigt i vår. Detta är även årets egendesignade mönster.
Årets puh: Jag har fått jobb! Efter 18månaders arbetslöshet känns det jätte kul att jag har nu  äntligen fått jobb inom min studiefält. Jag trivs verkligen på mitt jobb där jag känner att jag verkligen gör skillnad fför de jag arbetar med och att min insats uppskattas både av de jag arbetar med och de jag arbetar för.

Årets stress: Jag hade precis påbörjat min masterutbildning som jag verkligen trivs med när jag fick jobbet så jag har pluggat och jobbat heltid de senaste 3 månaderna, samtidigt som jag försöker hålla sylusten uppe, sköta mina föredragsåtaganden och butiken.

Årets ego boost: Att ha medverkat i en bok med en artikel som fått mycket uppmärksamhet och öppnat många dörrar för mig.

Årets bok: Afrikansksvenska röster (2009) Malmö: Notis

 Årets Kalunji grej: Efter att jag tröttnat på att sy napphållare/näsduksfodral/babyskor av mina små tygrester kom jag på denna fina idé. En slags sjal/halsduk med tvåknapps stängning. Hur snyggt som helst!. Jag testade idén på Good jul marknaden och den gick hem! Min syster har modellat här och de sjalna/halsdukarna som är kvar kommer att läggas ut på Kalunjishopen, snart.

Jag vill tacka alla medbloggare för uppmuntran, inspiration och rådgivningen. Det har varit roligt att följa era bloggar detta år och jag hoppas att vi "ses" åter i det nya året.

Tack även alla kunder som köpt och uppskattat mina Kalunji kreationer och jag hoppas även vi ses igen i det nya året.

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!

3 kommentarer:

 1. Hej! Vilken fin blogg och vilka fantastiskt fina kreationer! Nu ska jag kika vidare här..

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig summering!!! Du har verkligen haft ett händelsrikt år vännen!! Själv har jag legat lite på is men planerar att göra "comeback" på både min och andras bloggar i år :-). Jag har faktiskt haft samma tanke som du om tyghalsband på detta sätt! Fantastiskt snyggt! De kommer att sälja som smör!

  Kram och god fortsättning!!

  SvaraRadera
 3. Vilka snygga bilder! Utom den där jag är insmetad i vaselin. Helt otroligt att ni reser så mycket, så långt och med lillan och får dett att gå ihop. Jag beundrar den förmågan hos er. Nästa gång följer jag gärna med. Jag kan vara barnvakt :)

  SvaraRadera

Populära inlägg