2010/04/21

Jag vann!!!

Nu kan jag äntligen berätta... Jag håller på att starta upp mitt företag som kommer att introducera barnkläder, vuxenkläder och accessoarer i afrikanska tyger på ett tufft, snyggt och globalt sätt med en tydlig fusion av Afrika och Väst. I detta arbete och 2011 vår/sommar kollektionen har jag tagit hjälp av bland annat min affärsmentor som jag nämnde i ett tidigare inlägg samt Drivhuset i Malmö.

Och nu till det jag vunnit då... Drivhuset har en tävling 2ggr/år som heter Startup Academy där man amnäler sig, 6st väljs ut för att "pitcha" sin affärsidé inför en jury och en vinner kalaset. Vinstern är kostnadsfri kontorsplats under 6mån på Drivhuset, en massa företagarförmåner, en affärsängel, kostnadsfria företagarutbildningar, avtal med olika banker, jurister och bra dataprogram, ja... väldigt mycket ingår.

Jag anmälde mig till denna tävlig där ett 20tal hade sökt och vi var 6st som blev utvalda att pitcha våra idéer inför en Review Board som var fasanslikt "Dragons Den" eller "Draknästet" på SVT. Det var 5 personer i juryn av blandad kompott. Swedbank, Almi, 2st egen företagare och vdn på MINC.  Jag fick 3min! att presentera mig och min idé som följdes en 10 minuters intervju där det kastades frågor till mig från både höger och vänster. Jag hann inte ens svara på alla frågor och kände efteråt att jag inte ens fick med allt jag hade tänkt berätta om utvecklingsmöjligheterna för mitt företag. Hmm....

Jag kom nervöst in i rummet och gick lika nervös ut därifrån. På Drivhusets hemsida hade det stått att det skulle ta ungefär 1v innan man fick svar men på väg till att hämta Kalunji på dagis fick jag ett samtal...  Jag hade vunnit!!!!!!!!  Review Board juryn hade haft en snabb överläggning och bestämt sig för att jag skulle få Drivhusets hjälp i min företagsstart. Jag ska alltså dit nästa vecka och träffa juryn igen och få motiveringen och jag kommer även att få min alldeles egna kontorsplats för 6mån framåt. Jag är sååååå glad för den här möjligheten som kastats min väg.

Det här kommer att bli en av de bästa födelsedagarna på länge (om jag bara kommer iväg till Sthlm imorn för mitt flyg verkar ha ställts in!). Oavsett vilket så är jag den gladaste i stan just nu och det känns jätte kul att äntligen komma ifrån hobbyverksamheten och satsa på riktigt.

Trevlig helg gott folk (för det ska jag ha!).

6 kommentarer:

 1. Fantastisk! Gratulerer så mye og lykke, lykke til!!!

  SvaraRadera
 2. Grattis!!! Helt fantastiskt!!!! och stort lycka till med företaget!

  SvaraRadera
 3. Stort grattis och LYCKA TILL!!! Det kommer gå superbra för dig det är jag säker på!

  SvaraRadera
 4. Wow, så fantastisk!! Stort grattis til deg. Så spennende dette blir:)

  SvaraRadera
 5. å vilken toppengrej!
  Dom gjorde rätt som valde dig, du har något eget att tillföra.
  LYCKA TILL

  SvaraRadera
 6. Wow Grattis Sarah!! Hopp o stuts, hoppas du firar ordentligt :) Önskar dig kraft att dra vidare - lycka till!

  SvaraRadera

Populära inlägg