2008/05/30

äntligen lite nytt

Det var ett tag sen nu jag la in ngt nytt, men "search no futher", nu finns det massa nytt. Jag har virkat, sytt byxor i olika storlekar, sytt nya kitenge väskor, lagt till en ny kategori "På huvudet" med en solhatt. Ja, nu finns det grejer för ett litet tag framåt. jag håller på fler väskor, en klänning och även en del virkat, så det kommer mera... men tills dess fynda av det som finns. Kärlek S

nytt

























prickigt


Denna solhatt är sydd i ett tyg jag verkligen älskar. Det är med brun botten och turkosa prickar (se machande klänning under "klänningar"). Det är strl. 50 på hatten och jag har även sytt på knytband så den inte blåser iväg.

Såld

Kitenge väskor

smått


De här små virkade blommor passar utmärkta som broscher, på barnvagnen, väskan, ja vad man vill. Det sitter en säkerhetsnål på baksidan av varje blomma.

vad gör man när symaskinen inte funkar?

jo, man virkar:-)
Dessa börsar varierar i storlek men alla har knappar och rymmer iaf plånboken, nycklarna och ngt annat litet man kan tänkas behöva.






Såld













till en liten flicka...



Den här söta klänningen i strl. 62 ska till en liten Ebba i Upsala. Den är sydd av detta gula tyg med blommor i olika färger. Jag satte på vita kantband och dragsko i halsen. Hoppas hon (läs hennes föräldrar) tycker om den.

till Kalunji IIl

Ja, nu när solen på allvar har börjat titta fram var det dags för solhattar för Kalunjis del. Hon har ännu inte fått sin klufs, så det lilla hon har måste skyddas. Hon blev mäkta glad när jag testade dom på henne häromdan, undrar om det betyder att mamas jobb blev godkänt?....

från min granne...

Jag har haft sån tur med att få låna grannens symaskin, en Pfaff 1540 som går jätte bra. Jag hade så många UFOn som jag gärna ville avsluta så hon lånade ut sin maskin till mig, och jag fick ha den så länge jag behövde den. Så himla snällt av henne. Och jag har nu äntligen beställt min maskin som kommer nästa vecka!!! JIPPI!!! Det blev en....

min trasiga maskin...



Ja, äntligen har gamla maskinen fastnat på bild. Så här ser den ut. Den är från det tidiga 60-talet. Ja, det ska verkligen bli kul med en ny symaskin.

PIF present 1

Så nu är den första PIF presenten färdig. Den gick till Sandra som svarade på inlägget först. Hon fick en tygkasse i en ny modell jag testade och en liten virkad mobil/näsduksficka.
Hoppas hon gillar grejerna. Undrar vad jag ska hitta på till de andra då?.....

2008/05/21

sjal

Tunn stickad sjal. Jag kommer nog inte att försöka mig på ngt sånt här igen. Det tog sjukt lång tid att göra denna. Men den blev jätte fin.

2008/05/14

Pay it forward

Pay it forward är ett initiativ av Linnzan som uppmanade de tre första som besökte hennes sida och läste detta inlägg att lämna en trevlig kommentar till henne skulle hon skicka en hemmagjord present. j-la trevligt tycker jag (för jag var en av de tre). Och villkoret för att presenten var just att Pay it forward (skicka vidare), det är det jag gör här. De tre första som lämnar en kommentar under denna rublik får en present hemskickad ( maila din adress till mailen under "kontakt". Jag lovar att göra ngt (sytt, stickat , virkat ja vi får se) innan årets slut, men definitivt en något blir det. Jag hoppas att du bli en av de tre första som får en alldelesegen Kalunji design hem i brevlådan. Mama S

till en pojke


Denna luvtröja är en present till en viss pojke som får den i helgen. Jag fick äntligen testa min nya trikå och det blev ganska bra. Den flerrfärgade mudden i smala ränder passade bra ihop med det gröna swettis tyget. Det blev även en traktorapplikation som även denna låg i en av påsarna från Kalunjis farmor. Ganska nöjd blev jag med tröjan och jag hoppas att även lillkillen (eller hans föräldrar) blir det också.

till farmor

Jag kände att det faktiskt var på tiden att jag sydde något till Kalunjis farmor som skänkt mig så mycket tyger, mönster och sybehör som jag febrilt använder. Tacken kom i form av denna runda väska i tyg från farmor naturligtvis. Hon sa att det tidigare hade varit en gardin, så det var roligt att återuppliva gardinen. Ganska nöjd är med den fastän handtagen blev så himla veckade (inspirationen kom från en väska Ellen sytt till Lou). Jag tror att jag ska testa att klippa ut innertyget i mindre storlek än yttertyget, då kanske det blir bra. Glad blev farmor i alla fall.


till Indien...


Denna väska blev en överraskning till Kalunjis faster som snart ska åka till Indien på en yoga resa. Och då tänkte jag att hon måste kunna ta med sig sin yoga matta med style. Så det blev i detta fina gröna tyg med vita blommor och ett kraftigt brunt fodertyg. Hon lät väldigt glad i telefonen så jag knappt hörde vad hon sa. kul:-)...

2008/05/13

det jag drömmer om i syrummet just nu...

Här är en länk till Brother maskinen som jag tittat på. Men jag har nu även kollat en Bernina som Bernina butiken här i Malmö har utförsäljning på. Båda dessa maskiner kostar lika mycket och har ungf. samma funktioner, så jag har verkligen jätte svårt att bestämma mig. Jag har (för att göra saken ännu enklare) även tittat på en Singer symaskin som också kan göra lite liknande de 2 första maskinerna, men problemet är att den är så mycket dyrare. Jag har verkligen inte råd med en ny maskin just nu (just när min gamla Bernina håller på att falla ihop) men när (In´shallah) jag får det är någon av dessa som jag har mitt sikte på. Jag önskade nästan att det var en mp3 spelare jag behövde för dom kan man få mycket billigare. Symaskiner är ju så dyra, även de enklare varianterna. Jaja, snart så...

2008/05/07

på gång...

Jag håller på med ett gäng byxor, väskor, sommarklänningar och lite annat smått så håll ut. Jag försöker verkligen hålla mig borta från symaskinen men det går inte så bra. Jag känner mig så inspirerad nu när solen ÄNTLIGEN kommit. För er alla som undrar hur det går med uppsatsen så vill jag bara säga att jag gör mitt bästa. Men att det går trögt, skriver lite lite varje dag. Kanske blir färdigt lagom till när Kalunji tar studenten... nä, det ska banne mig gå. Jag ska få ut min examen!

Populära inlägg