2009/02/19

Nya boendet

Hej igen, En uppdatering från gångna veckan. Vi har hittat ett hus som vi flyttade in i förra söndagen. Det är ett ganska stort hus med veranda, för stort vardagsrum, 4 sovrum (vi hyr dock endast 2 av dessa), litet kök, stort skafferi (lika stort som köket) och trevlig gård. Och priset…?
Vi har betalat 1000$ för perioden 15/2-23/4 och då ingår ALLT. Köksgrejer, fullt möblerat, kyl/frys, grindvakt, hushållerska (jag vet, jag vet. Men satans vilken lyx! Jag ska njuta av varje stund av det. Slipper tvätta för hand efter tre pers. och städa, matlagningen sköter jag) vatten (elen betalas separat) och gas till spisen. Vi betalar mindre än häften av hyran hemma och får bo i hus. För att ge er en prel. beräkning på priserna här så kan jag meddela att vi lever på min föräldrarpenning här och jag har minsta beloppet. Alltså dom 180 kronorna om dagen!
Då kan ni tänka hur fattigt det var hemma och att vi nu lever rätt så bra, äter bra och bor bra. Vi trivs massor här. Redan första dagen märktes det skillnad på lilltjejen också. Hon som hade vällingstrejkat i 2v (vi har 7 paket välling med oss!!!) dricker nu sin favoritdrycka både morgon och kväll igen. Puh… Hon är dessutom mindre gnällig och helt enkelt bara gladare. Kanske för att vår egen stress har minskat rejält och vi slappnar nu av mer?
Här kommer lite bilder på huset och det som finns på gården. Vi har bla:
Cashewnötsträd
Tomater Chili
Fina blommor
Palmträd(med snart mogna kokosnötter) Här sitter fina familjen ute på verandan och äter första frukosten i nya huset som består av (alltså frukosten) chapati (traditionellt stekt bröd, urspr. Indien), mango, kryddté som innehåller mest kanel och ingefära och min kopp snabbkaffe (finns inget bryggkaffe att få tag på nånstans). Det där stekta brödet ska nog inte bli en vana, istället har jag idag köpt gröt (av sogum och sojamjöl) som innehåller mycket protein som ska ingå i frukosten fram över.
Grannpojken, Kenny. framsidan av huset Antligen en lekkamrat.
Vi trivs, vi mår bra och vi badar varje dag. Stranden ligger ungefär 5-10min promenad ”hemifrån”. Det är en sån lättnad att det har löst sig med huset (Insh’Allah) och att vi nu verkligen kan landa och kan börja få en vardag även här.
Jag hoppas att ni alla mår gott och jag är verkligen ledsen att jag inte kommer att ha möjlighet att kommentera alltför många gånger på era bloggar för det är ganska långsamt internet uppkoppling här och det tar mig en hel timma bara att ladda upp dessa bilder och med en 1åring i bärselen så är det inte alltid så lätt. Men om jag har möjlighet så kommenterar jag. Det vet ni, väl? Jag är sjukt nyfiken på allas alster nu när jag är borta. Soon come… Kärlek N

12 kommentarer:

  1. Det ser verkligen fint ut. Lycka till med allt i fortsättningen.

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder!!Vad fint det ser ut!! Skönt att ni verkar må bra, passa på att njuta för fullt! Idag är det isande kallt här hemma..

    SvaraRadera
  3. Vad härligt det ser ut! Låter som det går åt rätt håll också med humör och planer, great! Tänker på dig/er. Stora kramar

    SvaraRadera
  4. Vad härligt! Ser och hörs verkligen perfekt. Må gott!

    SvaraRadera
  5. det ser helt underbart ut, och jag är inte ett dugg avis (jäää - right!) vad härligt att det verkar ordna sig för er mens vi får allt värre väder...

    SvaraRadera
  6. Vad skönt att det äntligen löst sig till det bästa för er. Inte heller jag är ett dugg avis....!!! (men en dag som idag med -10 grader och strålande sol är det ganska härligt här också) Det ser jättefint ut på bilderna och vad roligt att Kalunji fått en lekkamrat nu! Ta hand om er! Kramar
    Susanna

    SvaraRadera
  7. Så underbart att det har löst sig för er!!! Vi tänker på er!! Kramar!!

    SvaraRadera
  8. Vad skönt att det löst sig med boendet!
    Oh vad jag längtar tills vi skall åka ner till Tanzania och hälsa på släkten och bygga oss ett hus, *bara* 123 dagar kvar... ;-)

    SvaraRadera
  9. Wow!! Cashewnötsträd... Jag drömmer mig bort...

    SvaraRadera
  10. Hej ! Jag har läst din blogg ett tag och nu är det extra spännande när ni lever ett så annorlunda liv mot vad jag och de flesta andra "svennar" gör. Cashewträd liksom..kul! Lycka till i fortsättningen../Hanna

    SvaraRadera
  11. Hej!! Mtoto tipsade om din blogg och jag blev så glad över att se en svensk familj som bor i Dar och verkar trivas. Jag flyttar till Dar med familj imorgon (har nu spenderat 3 vackor i nairobi) och undrar massor kring hur man klarar av småbarn i värmen, malaria etc. Min lille son är nästan 7 månader och det känns som att jag oroar mig för allt just nu... :)

    SvaraRadera
  12. Hej alla. Ja, det ar helt sjukt att fa har detta som vardag. Det ar ALLTID solsken nar man vaknar pa morgnarna. Ah, det gor sa mycket for hur resten av dagen ska te sig, iaf for mig.

    Kajsa: wow, kul att du tittar forbi har pa bloggen. Gor garna det oftare.

    Mtoto: Vi har hittat den etiopiska restaurangen:-) Min kille blev helt exalterad for tipset.

    Hanna: Valkommen "hem" till mig.

    The dougbergs: Vi ses pa stan!

    SvaraRadera

Populära inlägg