2008/11/10

Malmö Fria

Jag hann inte avslöja hemligheten igår då jag inte fick någon datortid, men den avslöjas nu istället.
Jag har öppnat butik tillsammans med några vänner och Notis bokförlag på Spånehusvägen 57 i Malmö. Vi har ett ganska litet sortiment just nu, men det är schyssta grejer på en bra gatan där det rör sig mycket folk. Vi hade invigning nu i lördags och då passade jag på att ta ngr bilder.
I sortimentet har vi Vegetarian shoes, No sweatshop shoes, böcker (som ges ut av Notis förlag) och givetsvis KALUNJI! Så roligt... Jag har inte bara en återförsäljare utan JAG är min egen återförsäljare!!! Alla mina barnkläder och väskor finns nu på Malmö Fria när jag inte är ute på marknader och festivaler.
Det har blivit lite nytt också. Jag har sytt en massa omlottklänningar i strl. 1-3år i olika fina retrotyger. Jag har även ett gäng väskor på g i samma modell som denna.
Butiken kommer till en början bara ha öppet ons o fre kl.16-19 och lör kl.11-16. Då kan man jobba med andra grejer så har vi detta projekt att dela på mellan oss fem involverade. Det kan hända att öppettiderna utökas ytterligare men det beror helt på hur bra det går. Men invigningen var mycket lyckad. Vi hade folk i butiken hela dagen och de flesta köpte ngt, vilket ju är jätte kul. Mina grejer sålde jätte bra, så nu kommer paniken att hitta MER tid att sy mer grejer... puh...
Men mysigt och superroligt är det att bara ETT år efter att jag började sy redan ha grejer ute i en affär som jag DRIVER dessutom. Jag känner mig stolt!
På invigningen fick vi även vår allra första växt av min sambo och syster M- en bananväxt. Så j-kla fin, så snart kanske vi även kommer att sälja bananer på Malmö Fria:-) Vårt motto:
Malmö Fria- fritt från chefer, miljöförstöring, stress och press. Kom och chilla i våra soffor, bläddra i en bok, prova ett par skor eller varför inte köpa ett vackert barnplagg? Känn dig som hemma, välkommen!

13 kommentarer:

 1. Grattis!! Ska skicka förbi syrran som bor i Malmö ;)
  Kikar in i din blogg ibland :)
  /Sara

  SvaraRadera
 2. jättekul och jättegrattis!

  SvaraRadera
 3. Wow! Grattis eller vad man ska säga. Tufft är nog bättre, vad härligt att ni vågat driva igenom ett sånt här projekt. Lovar att titta in om jag kommer till Malmö! Ska tipsa en kompis i Lund som har 2 barn!

  SvaraRadera
 4. grattis, vad kul o modigt!

  Men ni har inget att göra med sthlms-och göteborgs fria tidning? Om dom startar en malmöupplaga blir ni två om namnet;-)

  SvaraRadera
 5. Ååååh grattis, grattis, grattis!
  Jättekul med egen butik. Jag får se till att pallra mig till Mö en dag!

  SvaraRadera
 6. Men vännen! GRATTIS!!!!!!!! Woe vad häftigt!!!!! Jag skall till Malmö den 8-10 januari och skall definitivt titta tiller då :-) :-) LYCKA TILL!!!

  SvaraRadera
 7. Va kul! Stort grattis och lycka till från en stad väldigt långt borta från Malmö! ;-)

  SvaraRadera
 8. Stort grattis vännen! Verkligen superroligt, känn dig verkligen stolt över vad du har åstadkommit :)) Då har vi ännu mer att fira (läs mitt svar till din kommentar på min blogg!) Massa kärlek.

  SvaraRadera
 9. Åh, vad spännande! Grattis!
  Jag är imponerad och önskar all lycka till med detta! När jag är i Malmö nästa gång blir det ett besök där. Kramar Malin!

  SvaraRadera
 10. STORT GRATTIS! Gud så kul! Lycka till med allt.

  SvaraRadera
 11. Grattis, fick tips från Djurensrätt.se - fan vad kul! Ska försöka titta in i affären imorgon, mycket välkommen nyhet i Malmö!

  SvaraRadera
 12. Tack alla ni fina för era kommentarer. Det är riktigt kul att vara involverad i detta projekt. Det är avslappnat och med schyssta människor.
  Ni är alla varmt välkomna till Malmö Fria.
  Alla fellow bloggers: säg till när ni är i stan så jag kan vara i butiken då vi äntligen får chans att träffas.
  Kärlek

  SvaraRadera

Populära inlägg