2009/04/04

Endast det basta for min lilla tjej...

Minns ni packlistan i borjan pa aret som deklarerade 4 pkt blojor? Jo, dom tog slut ratt fort. Vi hade med oss 4stora paket som vi tankte skulle racka i all evighet. Tji, fick vi. Dom tog slut efter 1man och in pa manad 2 sa fick vi ta till andra losningar. Vi visste att Kalunjis farmor och farfar skulle komma och halsa pa oss i mitten pa Mars sa vi tankte att vi far halla ut tills de kommer och fyller pa bloj, valling, grot och medicinforradet.
Blojor har i Tanzania ar ratt dyra. De storsta paketen ar det runt 15st i och kostar mellan 200-300kr!!!
Ok vi alskar var dotter... men... 300spann!!! Hell no!
Sa det har blivit blojor African style. Vi kopte 10st tunna (skona:-)) bomullshanddukar, en plastklamma, och plastbyxor. Denna variant har lilltjejen pa dgrna och sa far hon finvarianten pa natterna. Annars racker inte de 3 paketen besoken hade med sig fram tills vi aker hem om ca 5v.
Vad skulle ni gjort, da? Stromming, jag tanker ofta pa dig och dina tygblojor nar jag byter pa min tjej. Lyckos I...
Annars mar vi bra, jag har akt pa en grym forkylning och Kalunji har feber (ja, jag ar en optimist) men allt ar bra och vi forbereder oss for Uganda resan om ca 2v dar vi ev maste ta bussen i over 20h. Med en 1aring!
Trevlig helg gott folk
Karlek

6 kommentarer:

 1. Oj så söt!! Och det verkar ju funka med blöjorna! Kul att höra att ni har det bra på er resa. Hoppas ni blir friska snart.

  SvaraRadera
 2. Tror nog dina handdukar och plastbyxor funkar precis lika bra som mina tygblöjor gör. Har ju använt rättså många i samma variant, vikblöjor av bomull i byxa av PUL. Så african style blöjor är nog rättså lika våra vanliga tygisar! Det ser ju ut att funka utmärkt! Hon är så söt din lilla tjej!
  Ha det gott och hoppas ni inte bli för förkylda.

  Här har våren kommit (och i Malmö kan jag tro den kommit ännu längre) och idag har vi gottat oss i 15 grader och solsken! :D

  SvaraRadera
 3. Hej hej! Jag kör också med tygblöjor! Jag hade nog gjort som du, men min lillkille får rätt ofta gå naken också ;-). Han kissar ibland på pottan och nr 2 gör han numera alltid där!!
  Skönt att ni mår bra och som Strömming skrev så har våren kommit hit också (bor också i Uppsala)!!

  SvaraRadera
 4. ojoj vilket pris på blöjor!
  hoppas ni kryar på er snart =) jag läser alla dina inlägg men är inte så bra på att kommentera, hos någon! tyvärr..
  kram på er :)

  SvaraRadera
 5. Det funkar nog alldeles utmärkt!! Så kul att höra från er!! Håller tummarna för en frisk familj snart!

  SvaraRadera
 6. Krya på er! Blöjorna verkar ju funka. Förstår att du inte ser fram emot 20 h i buss i Afrika ;) Lycka till!

  SvaraRadera

Populära inlägg