2009/08/13

Ni kan kalla mig författare!

Men jag har glömt att berätta att jag numer även är författare. Just det! I våras kom vår bok ut Afrikansksvenska röster. Afrikansksvenska röster är en antologi utg. Notis förlag som behandlar frågor om etnicitet, identitet, migration och diskriminering, bland annat. Det är samlade texter med och av personer med olika socioekonomiska och akademiska bakgrunder med en gemensam komponent, afrosvenskhet. Alla författare har en anknytning till Afrika och min text handlar om mitt liv i Sverige, 90talets migrationspolitik och mina personliga erfarenheter av denne. Den ser ut så här: Den finns att köpa på bl.a. Pocketshopen runtom i landet (på Lagerhaus i Göteborg),Adlibris, bokus och naturligtvis på Notisforlag.se. Boken (som bl.a. artisten Timbuktu medverkar i ) kom ut medan jag fortfarande var i Afrika så jag har lite grann glömt av det.
Men jag har fått väldigt bra respons på min text av föreläsningsbesökare ( hade föreläsning I Malmö början på juni månad), fått jobb erbjudande och ska nu i höst på en mindre bokturné i 4 städer i Norrland och Ångermanland på olika tillställningar där kontinenten Afrika diskuteras och begrepp som identitet och kultur kommer att tas upp (till förmån av Göteborgs bok o biblioteksmässans nästa tema som är just Afrikansk litteratur).

Jag höll även i en studiecirkel på ABF här i Malmö i höstas om just Afrikansk litteratur och afrikanskt författarskap som blev väldigt uppskattad av de 20 deltagarna (som jag verkligen hoppas kan få in mig på mässan, hade vart grymt kul att få träffa ngr av mina absolut favoritförfattare från/om Afrika.

Det gjordes även en intervju med mig i tidningen City 5/5 (Malmö/Lund) medans jag var i Kampala (UG). Det tog typ 2h att göra en i realtid 20min intervju på grund av dålig telefonlinje. Men om ni är intresserade av dessa frågor eller vill ge bort en grym present till ngn så är detta mitt tips. En pocket om viktiga frågor som ofta glöms bort i media. Åh, tänk att jag glömt berätta det...

5 kommentarer:

 1. Grattis! Vad roligt! Den ska jag hålla ögonen öppna efter!

  SvaraRadera
 2. Grattis! Ska kika efter den!!

  SvaraRadera
 3. Hmm jag loggar in, men blir ändå gäst.. Det var jag som skrev förra inlägget :-)
  /Anna
  http://www.odandulky.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. vad roligt att du vill vara med på bytet! mejla ditt namn och adress + blogadress till: tina.sandstrom@live.se så är du med :)

  SvaraRadera
 5. Strömming och Anna: ja, det är kul att vara publicerad och ännu roligare att det sker under dessa omständigheter.

  SvaraRadera

Populära inlägg