2009/09/17

All things african...


Och då har jag äntligen sytt mitt första lapptäcke. Stora tösen här hemma fick en ny säng förra helgen och behövde då ett nytt täcke då det förra endast passade spjälsängen.

Det här täcket är sytt med tyger som inköptes under min Östafrika resa i våras och är bland mina favoriter. Olika djurmotiv och så remsor av tyget mellan som även utgör ramen. Ganska nöjd blev jag även fast jag nu ser att det hade varit en större effekt om jag inte använt samma tyg på remsorna mellan djurtygerna som på ramen. Men dottern är glad och älskar sitt nya täcke (som förövrigt är fodrat med tjock vadd och har en skön fleece baksida) och att det passar perfekt i hennes nya växa säng.

Nu ska jag sy ett till täcke som ska räcka till barnvagnen/spjälsängen, så ngt mindre och även det i afrikanska tygrester och som kommer att vara en del av ett större "välkommen till världen" presentpaket till en bebis som beräknas födas när som helst.

9 kommentarer:

 1. Så härligt! Snygga tyger - förstår att dottern är nöjd!

  SvaraRadera
 2. Så stilig! Likte det godt:)

  SvaraRadera
 3. Det såg inte så enkelt ut det där inte, snyggt!

  SvaraRadera
 4. Det blev jätte snyggt! Vad duktig du är, jag förstår inte hur du gjort, men får se det IRL snart hoppas jag. Jag har för övrigt uppdaterat hos mig...

  SvaraRadera
 5. Hej! Ja, det gick jätte bra! Vi fick inte soud checka i fred bara så vi blev överraskade hela tiden om hur olika låtar skulle låta när vi väl börjat. Plus att vi inte var tillräckligt synkade hela tiden, men det har andra orsaker. I helhet gick det bra i alla fall. Jag är nöjd. Var ju ändå min andra konsert någonsin då jag både sjunger och spelar gitarr. Alla måste börja någonstans. :)

  SvaraRadera

Populära inlägg