2009/09/13

och resten av veckans klänning...

Jag är jätte nöjd med denna klänningen, måste jag börja med att säga. Jag sydde den till en vän som fyllde 30år i lördags och levererade den på hennes kalas. 
Hon blev jätteglad och tycktes uppskatta jobbet bakom (då hon själv syr också). Jag utgick från ett mönster från ett gammalt nummer av Allt om handarbete, men insåg snabbt brister i måtten då vissa delar inte passade ihop. Jag fick ändra mycket i bl.a. ärmarna och kragen som fick mer en "kina krage look".

En annan vän hann se den innan leverans och beställde en till henne direkt, så om det ngn mer som vill ha en liknande maila mig på kalunjidesign(a)gmail.com när jg ändå håller på att klippa i tyger.
Tyget är ett loppisfynd från förra årets barnloppis här i stan (läs Malmö) och kostade mig 5kr! Knapparna är även dom köpta secondhand för totalt 15kr. Jag har använt 5st gula knappar och en svart för att bryta av lite.

Live bilder kommer snart för den satt perfekt på födelsedagsflickan och fick en somrigklänning mitt i detta gråa vi har inlett här i södra Sverige.
Klänningen har även knytband som går från mittfram på livet och som knyts bak. 

Nu kommer det att dröja ett litet tag till nästa klänning för jag ska sy inte ett utan TVÅ stycken lapptäcken till min dotters nya växasäng och ett till en bebis som beräknas komma till världen vilken vecka som helst nu. Jag har även en morgonrock på schemat som jag tänkte sy redan förra året, men hade ingen inspiration alls. Det kan ni se framemot här på bloggen, och ja just det, en väska.

Trevlig start på vecka allihopa.

9 kommentarer:

 1. For en utrolig kul kjole! Veldig fint snitt og stilig stoff. Kan forstå at mottakeren ble glad!!

  SvaraRadera
 2. Jätte-snygg - härligt med gult!

  SvaraRadera
 3. Så fiin!!Herlig tyg og flott fasong =D

  SvaraRadera
 4. Visst kan du fa nagra meter. Hälften kanske? Vi hörs om det. Ska till Sverige om 2 veckor men vet inte om jag kommer till Malmö direkt. (kanske bara till S&S hehe)
  Du ska fa bild pa den fina klänningen, har själv "bara" sett henne i den via videochat. Det var nämligen för varmt för langärm här i helgen. Men det kommer!!!
  Den passar iaf jättebra :)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad fin! Jag skulle också bli jätteglad om jag fick en sån klänning i födelsedagspresent!!
  Jag ska nog köpa en knapptång, bankade hål i vinylgolvet igår... Skitgolv...

  SvaraRadera
 6. Jag förstår att din vän blev glad. Jättefin!

  SvaraRadera
 7. Den är helt otroligt fin! Det är sånna här klänningar jag vill börja sy. Var det svårt?

  SvaraRadera

Populära inlägg