2009/09/07

Veckans klänning

Den här klänningen var egentligen tänkt bli kjol med smock men sen ändrade jag mig i sista sekund och gjorde en halterneck klänning istället.

Det bli så fint när man blandar tunna och tjockare textilier som här. "kjol delen" är en gammal sjal köpt av min pojkvän i Etiopien som blev skänkt till syhörnan. 
För att ta bort den allt för enkla looken sydde jag på knappar i olika nyanser av rött på ena bröstet och 2st gröna spiral knappar på mudden. Väl på får klänningen en liten "ballong" effekt då den är lite veckad nertill. Riktigt fint, tycker jag.


Jag fick nämligen en hel kasse knappar av min syster E som hon fyndade billigt på loppis i Gbg som jag nu passar på att använda (i fall ni missat det), det finns mååånga superfina och MYCKET av det jag syr framöver kommer att ha knappar.

Även denna klänning är till salu för den intresserade, sitter riktigt bra på en M med liten byst. Den förra klänningen har fått ny ägare och ska skickas iväg till Österrike i veckan, så om du är intresserad av den här maila mig på kalunjidesign(a)gmail.com

8 kommentarer:

 1. Det är sa inspirerande du gör S!!!! Tänkte bara uppmuntra dig att göra vidare med dina vuxenplagg. Helt klart! Ser fram emot att se syrran i en Kalunji! :)

  SvaraRadera
 2. det är du som är så duktig och inspirerande, jag har inte alls sytt en klänning till mig själv, så du är min utmannande bloggare, älskar verkligen alla nya vuxen plagg, men de små oxå förstås. har tävlingen med lite afrikanskt tyg igen, missa inte det!kram!

  SvaraRadera
 3. Så himla snygg!! Älskar detaljerna med knapparna!

  Vad är det du inte lyckats med ang mitt inlägg, är det kantbandningen? För i så fall kan jag avslöja att jag fortfarande nästan varannan gång misslyckas. Tycker det är jättesvårt att sträcka "rätt". Men tror man måste dra ordentligt i innerkurvor och släppa lite i yttersvängar..
  Ha en skön dag!!
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Supersnygg, jag älskar dina klänningar! Visst är jag intresserad av ett byte! Vad hade du tänkt? Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin - snyggt med knapparna på!

  SvaraRadera
 6. Aptyget är från JNYdesign! :-)

  SvaraRadera

Populära inlägg