2010/06/23

Nice kanga, lady!

 Åh, jag älskar verkligen att sy i mina afrikanska tyger. Jag älskar färger, de otroligt varierande mönstren och de oändliga kombinationsmöjligheter med moderna mönster, snitt och tyger.

Den här fina klänningen är en beställning gjord av en dam som ska ha den på ett bröllop i sommar. Hon valde själv ut tyget och fick förslag på modeller av mig. Klänningen fodertyg kommer från Indien och ingick i det stora tygpaketet jag fick av min svåger när hon var och reste i Indien för ett par år sen. Jag har omsorgsfullt sparade på dessa fina tunna tyger i bomull, chiffong och siden. Yttertyget är en kanga från Tanzania och som med denna beställning fått slut på.

Överdelen har en fin omlott modell som är smickrande på alla kroppstyper och är lite som en "säker" chansning om man är tveksam på hur man vill ha sin överdel. Livet är ett veckat bälte som är fastsytt och går runt hela klänningen.
Kjoldelen är ganska vid och väldigt tillåtande om man ska sitta länge och dansa sig svettig som man kan göra på bröllop. Dold dragkedja är sytt på sidan och klänningen är helfodrad i det indiska tyget.
Mönstret är mitt eget och väldigt att ha som grundmönster då man enkelt kan variera modellen beroende på tyg och antigen lägga till eller ta bort vissa detaljer.

Beställare har provat klänningen och såg väldigt nöjd ut. Hon sa "jag är jättenöjd, jag känner mig fin", vilket är ett gott betyg. Jag ska bara ta in lite vid axlarna så kommer den att sitta perfekt när det är dags.

Jag har fått en till beställning liknande denna med med lite mer detaljer. Den beställaren kommer till lilla ateljén idag för sista provningen och bilder kommer här på bloggen inom kort.

Uppdateringen av min tygsida på Flickr har gått lite trögt då jag hela tiden syr och får nya beställningar så det är svårt att hålla koll på vilka tyger som jag har kvar, men jag lovar att jag snart kommer att uppdatera mig. Under tiden kan ni som vill beställa Kalunji höra av er till mig för tygförslag.


4 kommentarer:

 1. UNDERBAR!!

  Fick du mitt mail igår?

  SvaraRadera
 2. Digger også dine afrikanske stoffer!
  Kjempelekker kjole:)

  SvaraRadera
 3. Den är jättefin! Jag blir sugen på att göra något i mina egna afrikanska tyger, de är inte så många men fina. Jag är jätteimponerad av att du syr upp vuxenkläder, med så lyckat resultat.

  SvaraRadera

Populära inlägg