2008/10/07

nytt att sova i

Nu äntligen kan jag stryka bort pyjaas på min "Att sy" lista. Jag vet inte varför jag dragit ut på detta projekt men jag tog tag i det förra veckan när familjen var bortrest på minisemester och sydde 3st pjs till lilltjejen. Det första är en randig mudd som jag tycker passar superbt som pyjamas. jag förlängde den med orangamuddar i ärm och benslut.
Mönstret till dessa pyjamas är köpt på Stoff o Stil i strl. 6mån (man köper mönster i en specifik storlek där). jag ville sy i denna storlek för att testa mönstret. Och jag måste säga att för att vara i strl. 6mån så är det väldigt stort. Min tjej är 9mån gammal och 72cm lång och kan ha alla dessa pyjamas.
En tabbe var att jag använde mig av olika muddtyger till dess pjs med olika karaktärer. Den oranga mudden sträckte sig mycket under tiden man sydde och blev helt vågig. Den gula var av bättre kvalité så jag får slopa den först helt.(av det som finns kvar). Jag satte i grenknapparna med Prymstrckknappstång som är helt fatanstisk bra. Jag satt igårkväll efter att lilltjejen hade gått och lagt och tryckte i knappar utan minsta ljud. Så skönt... men knapparna var Stoff o Stils multipack knappar som lossnade en del och det fick slängs iaf 12knappar för de hade lossnat och gick inte att använda igen. Kanske ska testa Pryms knappar. Det är ju lite dyrare men kanske har bättre kvalité och fäster bättre.

3 kommentarer:

  1. Det är alltid lika tråkigt med krånglande tryckknappar :-( Själv brukar jag först fästa dem med tången och sedan efterbanka. Jag tycker inte att man får fast dem tillräckligt hårt med tången. Jag har haft många som har lossnat efter en tid, och då har det alltid varit sådana som har satts fast med enbart tång.

    SvaraRadera
  2. Jag har samma erfarenhet som fante, sätter man med enbart tång så sitter dom inte ordentligt. Jag bankade enbart i ett helt år (med stoff och stils knappar) innan jag provade tång, och jag har inte fått tillbaka ett enda plagg där knappen lossnat på det året.

    SvaraRadera
  3. Vad jag beundrar dig som orkar sy pjamasar. Själv struntar jag i det och köper billiga fula :-) :-) Prymknapparna till Prymtången har inte lossnat för mig. Testa det!

    SvaraRadera

Populära inlägg