2008/10/17

Den är ÄNTLIGEN klar!

Nu är vinterjackan äntligen klar. Tusan vad jag har hållit på och sytt, sprättat upp, sytt igen och vänt ut och in och upp och ner på detta projekt, som förövrigt är det största jag någonsin tagit på mig att sy. Jackan är sydd i ett klänningmönster från en väldigt gammal Allers tidning. Jag förstorade möstret och lade till egna detaljer. Den är sydd med plastvadd som är kviltat med innertyget. Jag har vidare sytt på en luva som syddes på den tyckande halsringningen så att den skulle passa bättre och en dragkedja istället för knappar som det stod i mönstret. Fodertyget är en gammal duk som jag fått av min vän Jamilla och yttertyget är köpt på Stof o Stil. Efter allt detta jobb kan jag inte vara annat än nöjd med arbetet speciellt när jag ser min tjej så fin i den. Jag måste även ge en shout out till min granne Barbro som hjälpte mig massor när jag var förtvivlad och inte visste hur jag skulle lösa vissa problem.
Som ni ser så är jackan aningen för stor för lillfian, men då kanske kanske hon kan ha den nästa år också, eller är det att hoppas på för mycket?

9 kommentarer:

 1. GRATTIS till första jackan!!! Den blev helt underbar!!!! Jag vet hur det är - sydde ju två jackor nyligen och det tog tiiiiid :-) :-) Men visst var det kul?

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Grattis, till avslutandet av det stora projektet! Du är riktigt duktig, du måste känna dig stolt! Hade jag haft barn , hade du varit min första källa till deras kläder. Jag håller tummarna för att intresset håller i sig tills dess, annars får jag väl svälja min stolthet och läsa anvisningar till min första symaskin... fortsätt sy är du snäll!

  SvaraRadera
 3. Du är så duktig vännen!
  Vilken superfin jacka du har gjort. Jag vill snart också ha barn så du kan sy kläder till dem :)) Verkligen duktig, känn dig stolt!!! Har du förresten fått ditt bevis från Mah än?
  Massa kramar /Sandra

  SvaraRadera
 4. Den är superfin, och visst är det kul att äntligen bli klar med sin första!
  jag är på G också snart, håll utkik!

  SvaraRadera
 5. Superfin jacka. Så duktig du är. Att få ihop sin första jacka är minsann inte tvärenkelt, men du har lyckats riktigt, riktigt bra :)

  SvaraRadera
 6. Jättefin jacka och din dotter är ju underbart söt. Du ska känna dig stolt över din första jacka.

  SvaraRadera
 7. vilken underbar jacka! och för kommentarer :) jag jobbar timmar som personlig assistend och som ledsagare och det blir mer och mer hela tiden så det är jätteskoj!

  SvaraRadera
 8. men gud va fin! och lilltjejen med.

  SvaraRadera
 9. men gud va fin! och lilltjejen med.

  SvaraRadera

Populära inlägg