2008/10/27

till en stor tjej

Denna omlottklänning har jag sytt till en tjej som snart fyller år. Jag fick mönstret av Linnzan (tack snälla du) och det var så roligt och så lätt att sy klänningen så jag har redan en hel bunt urklippt som bara väntar på att bli sytt. Jag förlängde armarna på klänningen med 10cm (mönstret hade korta armar) och förlängde även längden med 10cm så att den skulle passa en 3åring eftersom mönstret var till en 1 åring. Tyget är ett gammalt påslakan som tillhört min pojkväns farmor som Kalunjis farmor hade med sig sist dom var här på besök. Jag älskar verkligen detta tyg och ska använda det sparsamt. Jag hoppas nu bara att mamman till födelsedagsbarnet inte råkar läsa detta inlägg innan kalaset, som förövrigt är en maskerad och Ks dräkt är precis färdigtsydd! Kommer bilder snart:-) Tack igen Linnzan för klänningsmönstret.

2008/10/23

det jag skickade iväg

Detta paket knåpade jag ihop till min give. Jag sydde pyjamas i ett lila spindeltyg. Tyvärr visade sig pyjamasen för små för min gives son, vilket ju är tråkigt. Jag tyckte att jag sydde efter den storleken hon hade angett, men så går det när man syr i ett mönster för första gången. Jag sydde även en liten babyfilt (som avslöjade mig) till gives kommande barn. Pysseltillbehören blev "made by my mummy" band, en "magicmarker", prymsglasnålar, ett mönster på klänningar och morgonrockar och ett randigt tyg som jag älskar. Men det roligast med detta var att jag slängde in ett nalle i paketet i sista stund till kommande bebisen och det visade sig att min give samlade på såna nallar och att det var ngt av en hemlighet. Så, att jag prickade rätt där är jag ganska nöjd med. Hon fick även mörkchoklad med chili (som jag min favorit just nu). Jag hoppas att hon gillade paketet och till nästa omgång ska jag testa mönstret innan jag syr i det:-).

2008/10/17

Den är ÄNTLIGEN klar!

Nu är vinterjackan äntligen klar. Tusan vad jag har hållit på och sytt, sprättat upp, sytt igen och vänt ut och in och upp och ner på detta projekt, som förövrigt är det största jag någonsin tagit på mig att sy. Jackan är sydd i ett klänningmönster från en väldigt gammal Allers tidning. Jag förstorade möstret och lade till egna detaljer. Den är sydd med plastvadd som är kviltat med innertyget. Jag har vidare sytt på en luva som syddes på den tyckande halsringningen så att den skulle passa bättre och en dragkedja istället för knappar som det stod i mönstret. Fodertyget är en gammal duk som jag fått av min vän Jamilla och yttertyget är köpt på Stof o Stil. Efter allt detta jobb kan jag inte vara annat än nöjd med arbetet speciellt när jag ser min tjej så fin i den. Jag måste även ge en shout out till min granne Barbro som hjälpte mig massor när jag var förtvivlad och inte visste hur jag skulle lösa vissa problem.
Som ni ser så är jackan aningen för stor för lillfian, men då kanske kanske hon kan ha den nästa år också, eller är det att hoppas på för mycket?

2008/10/13

mer på huvet

Ja, då var ännu en marknad över. Det var en mycket trevlig lokal som marknaden hölls i och stämningen bland de som sålda var trevlig. Tråkigt var att det inte kom så många besökare så det mesta fick följa med hem igen. Men dessa sju hättor följde med på marknaden tillsammans med ngr mössor. Fler bilder kommer. Jag kommer att lägga ut alla hättor och mössor på Kalunjishopen där du kan passa på och fynda alla dessa fina alster innan de tas ut på fler marknader i höst/vinter. Völkommen!

2008/10/09

Vad ska du göra i helgen?

Jag ska ställa ut mina Kalunji kreationer där du bl.a. kommer att kunna fynda ngr riktigt söta hättor och mössor som jag håller på med just nu. Välkommen!

2008/10/07

nytt att sova i

Nu äntligen kan jag stryka bort pyjaas på min "Att sy" lista. Jag vet inte varför jag dragit ut på detta projekt men jag tog tag i det förra veckan när familjen var bortrest på minisemester och sydde 3st pjs till lilltjejen. Det första är en randig mudd som jag tycker passar superbt som pyjamas. jag förlängde den med orangamuddar i ärm och benslut.
Mönstret till dessa pyjamas är köpt på Stoff o Stil i strl. 6mån (man köper mönster i en specifik storlek där). jag ville sy i denna storlek för att testa mönstret. Och jag måste säga att för att vara i strl. 6mån så är det väldigt stort. Min tjej är 9mån gammal och 72cm lång och kan ha alla dessa pyjamas.
En tabbe var att jag använde mig av olika muddtyger till dess pjs med olika karaktärer. Den oranga mudden sträckte sig mycket under tiden man sydde och blev helt vågig. Den gula var av bättre kvalité så jag får slopa den först helt.(av det som finns kvar). Jag satte i grenknapparna med Prymstrckknappstång som är helt fatanstisk bra. Jag satt igårkväll efter att lilltjejen hade gått och lagt och tryckte i knappar utan minsta ljud. Så skönt... men knapparna var Stoff o Stils multipack knappar som lossnade en del och det fick slängs iaf 12knappar för de hade lossnat och gick inte att använda igen. Kanske ska testa Pryms knappar. Det är ju lite dyrare men kanske har bättre kvalité och fäster bättre.

2008/10/04

Nu har jag hämtat ut mitt paket

Nu har jag också hämtat ut mitt paket som jag varit nyfiken på hur länge som helst. Jag fick avin i början på veckan men har verkligen inte haft tid att hämta ut det förrän igår. Ja, vad fanns det i pakete då? Det fanns en super gullig kattklänning till Kalunji i strl 80, en (tyvärr) för liten omlotttröja som jag tror var till mig, annars var den alldeles för stor för lillfian. Jag älskar tyget som tröjan är sydd i. Det fanns med 2 paket té (åh, älskade té) som hette Mammas mirakel och Heta stunder. Så j-la kul, fler heta stunder till mig (behövs kan jag säga:-)). Fina ckoladpraliner som hann ta slut innan de hamnade på bild (de trivs bra i min och sambons magar), ett rullmåttband (precis vad jag ville ha och behövde), ett litet förkläde (till mig eller Kalunji?), ett hemlis paket och 2 st tyger. Tack du min snälla hemlisvän som verkligen lagt tid och omtanke kring detta paket. Det var typ 4m tyg och inte bara 1m som det var sagt. Tack, Tack, tack! Jag hade mina aningar på hemlisvännen när jag såg tygerna, men sen så gjorde kattklänningen mig förvirrad, så jag fegar ur att gissa och väntar tills resultatet avslöjs. Jag vet, jag är feg.

Populära inlägg