2008/09/10

En blir fyra...

Min syster som bor i Oslo hittade denna stoooora klänning i afrikanskt tyg på loppis där och gillade verkligen tyget men INTE klänningen. Så, hon bad mig sy en ny klänning av den gamla, enda kravet var att det inte skulle vara tubtop. Men eftersom det var så himla mycket tyg av den gamla klänningen sydde jag inte bara en utan FYRA klänningar. Ok, så här ser den ursprungliga klänningen ut:
Klänning nr:1 obs! Bikini överdelen är köpt! Första klänningen blev halterneck med knytband, en modell som passar de flesta figurer.
Modell nr:2 baksidan. En enkel kläning med tunna axelband och luva.
framsidan. Jag hade svårt att få fram en bra bild på klänningens framsida, men om du dubbelklickar på bilden kommer ett större format där det är lättare att se.
Modell nr: 3 En tunika. Min svägerska har just kommit hem från Indien och med sig hade hon en massa fina tyger till mig. Detta turkosa tyg är tunt tunt och passade bra till värmeböljan tidigare i sommare som tydligen härjade även i Oslo.
Modell nr:4 En liten klänning till Kalunji. Så klart kunde jag inte låta bli att även sy en klänning till Kalunji i detta fina tyg. Det blev lite av en "fin" med den breda halsringningen. Åh, syster blev nöjd och även jag är ganska nöjd med att hitta på egna mönster och design. Jag önskar verkligen att jag kan gå ngn sömnads eller mönsterkonstruktionskurs här i stan ngn gång. Det hade varit kul att lära sig det teoretiska med sömnad.

6 kommentarer:

 1. Vad kul att göra 4 klänningar av en! De blev riktigt snygga! De översta bilderna är från URF?

  SvaraRadera
 2. Jösses vad du KAN!!! Vilken fantasi!!! Snyggt, snyggt, snyggt och snyggt!!! :-)

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga unika retro-saker du gör!

  SvaraRadera
 4. Åh så läckert. Helt otroligt snyggt!!!

  SvaraRadera
 5. Keep up the good work...!

  Bara en sak: Tur att hon hade en bikini under, annars hade det blivit för mycket skoj på ett och samma ställe.

  SvaraRadera
 6. Åh, tack för alla snälla kommentarer. Ja, det är ju så kul när man gör ngt helt eget, för då kan ingen annan reklaima det liksom.
  Susanna: japp, bilden är från URF och det var kul för det var flera som frågade syster vart höpt sin afrikanska klänning. Och då brukade hon skrika stort, MIN SYSTER HAR GJORT DEN, HON KAN GÖRA TILL ER OCKSÅ. Inga begränsningar på den tjejen.

  Ildana: Välkommen hem till mig på Kalunji. Hoppas du kommer att trivas här.

  Eliza: Japp, du, hade jag inte prompat på en bh så hade det blivit kalas. Kallt var det ju också.

  Kärlek till er alla
  Nakiito

  SvaraRadera

Populära inlägg