2008/08/13

Att göra om: Kalunji style


Ok, då har ngr gamla t-shirts och tunikor blivit klänningar till kalunji. Dessa sydde jag under värmeböljan tidigare i sommar, men har inte hunnit blogga om dom än. Först ut är en favorit konsert t-shirt med artisten Erykah Badu+ vänner på turné. Den började sitta ganska så tight på mig men jag kunde inte kasta den och ville absolut inte skänka den till Myrorna. Så det blev en jätte söt klänning till Kalunji. Jag sydde på grönt stretchigt kantband (som jag gjorde själv) och fållade med fusk overlocksöm, vilket jag tycker blev väldigt bra. Visst är hon är fin i den?
Närbilder Det andra omgjorda projektet för i sommar var en omlotttunika hade börjat sitta helt snett på mig. Förstår ni vad jag menar? Så där att sidsömmarna inte riktigt ville vara på sidan? Det blev istället en klänning till Kalunji även här, men kruxet men omlott är att det är hål i tyget för snören som ska runt. Och eftersom jag ville denna enkla klänningsmodell var jag tviúngen att lägga tygbitarna så att ena hålet hamnade fram. Ja, bökigt och lite konstigt såg det ut först tills sambon kom på att man kunde fästa nappen i hålet. Voila, napphål! Ja, "desperate times calls for desperate measures".

7 kommentarer:

 1. Uppfinningsrikt!!! Älskar ReDo ju!!! Extra fint att sätta små ärmar på den översta klänningen! Lyckat!

  SvaraRadera
 2. Vilken cool liten tjej!
  Du kan konsten att trolla med tyg ser jag. Med fantasi är liksom allt möjligt.

  SvaraRadera
 3. Blir alltid lika imponerad av det du gör med olika tyger :-).

  Kikar in här lite då o då om det okej :-).

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Hej!! Jo jag gör egna kantband, alltså från muddväv och trikå. Klipper 4,5 cm breda remsor och sträcker inte så värst mycket när jag syr fast dem. Hittills har det gått bra. Men i dägarna skall jag pröva att sy fast kantband a stretchfrotté vilket jag oroar mig lite för... Du kan läsa mer om det, förmodligeni ett inlägg i helgen :-) Ha det gott!!!

  SvaraRadera
 5. Jättefint och vilket fin liten tjej!

  SvaraRadera
 6. Fina kläder dottern har fått ärva av dig. Borde också klippa upp några gamla plagg så att de kan bli nya. Visst kan jag skicka mönstret på hoodie jackan vilken storlek behöver du?

  SvaraRadera
 7. Tack alla ni för era fina kommentarer. Visst är det att göra nytt av gammalt, istället för slänga eller ge bort det till myrorna. Kläderna får nytt liv och kan vara kvar ännu längre, speciellt om det är sånt man verkligen gillar/gillat. Och bra för miljön är det!

  Kärlek

  SvaraRadera

Populära inlägg