2008/07/06

överblivet randigt 1.0

Det blev lite tyg över från min tunika så jag sydde 2st klänningar till Kalunji. Den här första versionen randigt är en gammaldags klänningsmodell som jag såg hos min granne B som för övrigt också syr (och är jätte duktig på det). Hon hade gjort en till barnbarnets docka men i ett mer styvare tyg. Jag tyckte att den var så söt och ville försöka mig på att sy en till Kalunji.

Det var så många nya moment för mig med denna modell, jag fick göra rynkor för första gången (vilket var ganska roligt och häftigt), sy med besparing, använda min dammiga (läs oanvänd) tvillignål. Ja, en massa grejer. Bs klänning var med knappar på båda axlarna och med större besparing, men jag tyckte att det räckte med knappar på ena axeln (plus att jag hade bara 2st blåa knappar hemma) och jag gjorde besparingen mindre, eftersom Kalunji är fortfarande ganska liten och jag ville inte att halva klänningen skulle bestå av besparing. Ok, det var allt i teorin. Nu kommer det som hände i praktiken:

närbild överdel


med tvillingnål

Jag tänkte att besparingen skulle klippas i 4 delar fram tänkte; "kom ihåg att ha dubbelt tyg". Och visst dubbelt tyg blev det men INTE mot vikt kant. Så jag satt där med 8st pytti bitar till besparingen. Som tur var så hade jag lite tyg kvar och kunde klippa ut 2 st delar mot vikt kant och använda de delade bitarna på insidan medan de hela hamnade på utsidan. Jag sydde även på "vingarna" fel och liksom glömde att de skulle svänga runt armen istället för att sy in det konstigt som jag gjorde. Lyckligtvis blev det "bara" ena vingen som blev konstig och det hamnade dessutom på baksidan, så det gjorde inte så mycket (tyget är rätt tunt så jag vågade inte sprätta i det ifall det skulle lämna små hål).

Det gick bra att sy med tvillingnål och jag är rätt nöjd med att lappen hamnade så bra (för en gångs skull). Ok, till knapparna; jag tänkte återigen "glöm inte knapparna", vilket jag ifs inte gjorde heller, MEN, de hamnade på fel sida. Alltså öglorna hamnade på främre delen av den axeln som skulle ha knapp istället för den bakre, ojojoj... and the list goes on... Ja, som tur var för mig (och inte så roligt för Kalunji) att denna klänning inte skulle säljas så K får "gå" runt här med sin felsydda klänning, istället för en betalande kund. puh... randigt version 2.0 kommer snart...

men visst blev den söt på?

inte alltid kul att modella

5 kommentarer:

 1. Jättefin!!!! Vad roligt med så mycket nya detaljer :-) :-) Visst blir det lite knas när man skall pröva något nytt, men man lär sig ju på det !! Jag tycker du har varit jätteduktig med denna sömnad!!

  Nu kan ju du och K matcha varandra också! Coolast i stan!

  SvaraRadera
 2. Kul att du ska vara med i vår hemlis! /Karolina

  SvaraRadera
 3. Sötaste klänningen på sötaste lilltjejen! :)) Kram!

  SvaraRadera
 4. åh, vilken fin klänning lillan fått att matcha mamma med. söt som socker är hon, lillfian.

  kram /s

  SvaraRadera
 5. Tack alla ni fina för alla snälla kommentarer. Lustigt dock att ingen av er nämner alla tabbar. Jag skäms nästan att göra (och blogga om) de enkla misstagen som säkert alla ni mer multi erfarenhet aldrig gör. Jag hoppas att jag kommer ihåg dom nästa gång och att jag inte har så bråttom jämt när jag syr.

  SvaraRadera

Populära inlägg